Article viewset. Can be filtered on 'year', 'month', 'tags' and free text search using 'query'.

Filtering on tags is only supported if the tags are supplied exactly as the stored tags.

Absolute_urlAuthorsCreated_byChanged_dateContentCreated_dateFeaturedHeadingIdIngressIngress_shortPublished_dateSlugTagsVideoImage
/article/141/nyhetsbrev-april-2024/ Kommunikasjonsansvarlige
id 2560
first_name Ida
last_name Manger
username idamangerr
2024-04-22T11:41:27.058094+02:00
**Hovedstyret:** Siden sist har vi gjennomført workshop for gjennomgang av prikkreglene, og sendt representanter på FIF-møte i Grimstad. Vi har også gjennomført generalforsamling! Her gikk endring av hovedstyre-opptaket gjennom, og nytt hovedstyre ble tatt opp. Sammensetningen av hovedstyret ser nå slik ut: 

Leder - *Frederik Farstad*

Nestleder - *Brage Baugerød*

Økonomiansvarlig -  *Jacob Gullesen Hagen*

Styremedlem -  *Erik David Thiis-Evensen *

Styremedlem -  *Lara Jacobsen *

Styremedlem -  *Ida Manger *


Til uka vil vi gjennomføre semesterets andre stormøte sammen med alle  komitéledere. På dette møtet vil vi diskutere pågående saker som angår alle komiteene. Vi følger opp komiteene, og bistår der det trengs. 


Vi håper alle sammen får en fin eksamensperiode og sommer etterhvert! Håper vi ser mange på sommerfesten i Oslo i juli!


**Applikasjonskomiteen:** Her i appkom har vi holdt på med flere spennende prosjekter dette semesteret. Online-appen er nå tilgjengelig på App-Store, og Google-Play er rett rundt hjørnet. I tillegg til dette holder vi på med et nytt design for infoskjermen på A4 og et nytt system for innsending av kvitteringer og søknader om støtte fra Onlinepotten. Videre har vi også hatt god progresjon på et nytt system for komite-opptak, som vil gjøre søknadsprosessen mye lettere for både søkere og komiteer.  Vi er veldig fornøyde med Online-appen og vi gleder oss til å ferdigstille flere tjenester for Onlinere!

**Arrangementskomiteen:** Vi har arrangert rekordstort Silent Disco fest sammen med masse andre linjeforeninger! Online stilte knallsterkt med 150(!!) påmeldte! Videre i april så skal vi også ha en spennende musikk quiz med digg mat og en tur ut på badstuene på Havet! Ellers så er vi allerede godt i gang med å planlegge immball, åre og utmatrikuleringene, så vi håper folk gleder seg til det allerede!

**Backlog:** I Backlog hadde vi opptak i februar (hvor vi tok opp en sykt fin gjeng<3), og har siden det startet opp mange nye prosjekter. Blant annet ser vi på hvordan vi kan gjøre interessegruppene i Online bedre, med et håp om at et løft her kan bidra til et mer inkluderende og levende Online, noe som også er et av målene med flere av våre andre nye prosjekter! (Kollokviegrupper, 1. klasse taskforce ++)
Vi har arrangert lederkurs for nye HS/komitéledere dette semesteret, og jobber nå opp mot å arrangere det faglige på komitéseminaret. Samtidig har vår kjære podcast Nach på Kontoret fortsatt å gi ut ASMR av høy kvalitet, og vi har godkjent noen nye interessegrupper som vi krysser fingrene for at blir en hit!
Resten av semesteret kommer vi nok til å ha litt jobb med å få ferdig alt som må være ferdig før sommerferien, da en del av prosjektene sikter mot implementasjon ved semesterstart, og vi dessverre mister en del medlemmer til konsulentbransjen:(
Vi planlegger forresten å runde av semesteret ved å gjenta suksessen Hundekos denne eksamensperioden også, så håper å se mange der!

**Bank- og økonomikomiteen:** Bankom har hatt et produktivt semester, hvor vi har fullført viktige revideringer og sikret en grundig gjennomgang av økonomien. Vi har også hatt en vellykket omfordeling av nøkkelroller, og fortsetter det gode arbeidet som før. Videre har vi regnskapsført for 2023, revidert økonomien til vår kjære nabo-linjeforening, Abakus, og opprettholdt økonomien i Online. Resten av semesteret vil vi sørge for å ferdigstille økonomien før vi tar ferie.

**Bedriftskomiteen:** Vi i bedkom har fullført vårens siste bedriftspresentasjon, men det betyr ikke at vi tar ferie. Bookingrunden til høstens semester er i full sving, og vi jobber hardt for å sikre onlinere et godt tilbud for å møte bedrifter. I år har vi ansvaret for ITEX, som arrangeres på starten av høsten. Dette er et utrolig bra tilbud for å sikre potensiell fastjobb og sommerjobb, og for første gang skal det også åpnes noen plasser for høstens 3. klassinger. Vi har i vår opplevd gode påmeldingstall til våre arrangementer og håper dette fortsetter videre!

**Debug:** Debug tok opp to nye medlemmer i vår. Vi fikk hjelp av trikom til å arrangere perling på kontoret i løpet av En Psykt Vanlig Uke, hvor flere fra ulike klassetrinn var innom.

**Drifts- og utviklingskomiteen:** I Dotkom har vi hatt et spennende og produktivt semester! Vi har gjennomført en vellykket migrering av alle brukerne fra OW4 til Auth0, noe som sikrer en mer moderne og sikker autentiseringsløsning for våre medlemmer. I tillegg har vi utviklet en MVP for det nye arrangementssystemet på OW5, komplett med påmeldingsgrupper som vi håper vil forenkle prosessen for arrangører i fremtiden. Semestret har også inkludert en uforglemmelig blåtur til Amsterdam, hvor vi bodde på en husmannsbåt og nøt godt selskap og nye opplevelser. En annen høydepunkt var arbeidskvelden vi hadde sammen med Bekk på deres kontorer. Her fikk vi muligheten til å bli bedre kjent med Bekkere og samarbeide på prosjekter relatert til OW5. Vi ser frem til å fortsette dette momentumet og ta med oss lærdom og inspirasjon inn i de kommende månedene!

**Ekskursjonskomiteen:** I ekskom er vi akkurat ferdig med opptak! Det betyr at vi endelig kan begynne å planlegge neste års ekskursjon. Vi har avklart interne roller og siden alle er nye i komiteen leser vi oss foreløpig på all informasjonen vi trenger å ha for å kunne arrangere tur. For øyeblikket venter vi på at NTNU skal sette oss i kontakt med en ekskursjonsleder slik at vi kan kartlegge reisemål i lag med dem. Dette skjer nok i slutten av April / tidlig Mai. Vi håper å få til et informøte rundt denne tiden for å informere om turen, samt skape engasjement. I tillegg skal vi prøve å få til en påmeldingsstart rundt slutten av mai. Ellers ser vi frem til å bli bedre kjent med hverandre innad i komiteen og satser på å komme fullt i gang med planlegging så snart som mulig.

**Fag- og kurskomiteen:** Vi har lagt bak oss et semester med hele 8 kurs med spennende temaer som apputvikling, sikkerhet, algoritmer og generativ kunst! 📱I tillegg har vi valgt en ny leder og nestleder som har kommet godt inn i sine roller. Det som står igjen på agendaen er planlegging av eksamenskurs og muligens et dansekurs i mai! 💃Vi har så vidt vendt nesen mot høsten og hvordan den skal legges opp for å gi et supert tilbud til alle Onlinere 🍁 Bedrifter er kontaktet og vi prøver å tenke kreativt. Det blir mest sannsynlig et flammeblåsekurs og bartenderkurs på høsten - Vi gleder oss MASSE! 🔥

**FeminIT:** Vi har arrangert mange hyggelige arrangementer som galentines, wine´n dine, kafeonsdag, markert kvinnedagen på kontoret med vors på kvelden og damene på DT. Til høsten er vi allerede i gang med prosessen rundt et spennende samarbeid for et arrangement, noe vi ser veldig frem til <3 Nå venter lunsj, eksamenslesing og step-time før vi tar sommerferie.

**Profil- og aviskomiteen:** Eksamensperioden er i gang, noe som betyr at online sin maskin for produksjon av plakater, bonger og banner snart skal ta seg en pause. Siden sist har vi sluppet en utgave av offline, og enda en offline er rett rundt hjørnet. Vi har også jobbet en del med årboka, og det ser ut som at den snart er tilgjengelig for kjøp i webshoppen. Vi i prokom takker for et flott semester, og ønsker alle stakkars studenter lykke til med eksamen!

**Trivselskomiteen:** Nå er endelig kiosken åpen igjen!!! For at den skal holde seg åpen er det viktig at alle passer på at betalingen går igjennom. Videre har vi i trikom i samarbeidet med appkom og dotkom for å få inn en bedre betalingsløsning. Løsningen vi har landet på er iZettle og den vil forhåpentligvis bli implementert til/ i løpet av neste semester. Vi i trikom har også fått ny leder og nestleder og planleggingen av semesterets resterende arrangementer er på god vei. Det nærmer seg 17. mai og vi arrangerer selvfølgelig 17. mai frokost i år også!

**Online Idrettslag:** OIL har fortsatt jobben med å aktivisere Onlinere, med klassikere som buldring, cage ball og padel, i tillegg til bowling for førsteklasse, padelturnering og sjakkturening med fete premier. Det har også blitt valgt inn nye roller, og med god opplæring har det vært en enkel jobb å drive Online Idrettslag videre. Vi gleder oss til et nytt semester, og har mange gode planer for å fortsette å tilby idrettsarrangement for studentene!

**Velkomstkomiteen:** Vi har siden velkoms gjenoppretting kommet godt i gang med planleggingen av perioden fadderperioden 2024. Det blir mange herlige arrangementer, så vi håper flest mulig har lyst til å bli med som fadder!
2024-04-21T00:46:55.488276+02:00 true Nyhetsbrev april 2024 141 Vårsemesteret nærmer seg slutten, og med det oppsummerer vi semesteret! Her er oppdateringer fra komiteene på hva de har gjort og tenker å gjøre fremover. Semesteret nærmer seg slutten, og med det oppsummerer vi semesteret og tiden fremover! 2024-04-22T10:01:00+02:00 nyhetsbrev-april-2024 Kommunikasjonsansvarlige, nyhetsbrev
id 1441
name Nyhetsbrev april 2024
timestamp 2024-04-20T18:13:12.957474+02:00
description Bilde til nyhetsbrevet april 2024 fra hovedstyret og kommunikasjonsansvarlige.
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/36451ce3-a7d8-4850-93c0-cbdcc85de770.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/36451ce3-a7d8-4850-93c0-cbdcc85de770.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/36451ce3-a7d8-4850-93c0-cbdcc85de770.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/36451ce3-a7d8-4850-93c0-cbdcc85de770.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/36451ce3-a7d8-4850-93c0-cbdcc85de770.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/36451ce3-a7d8-4850-93c0-cbdcc85de770.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/36451ce3-a7d8-4850-93c0-cbdcc85de770.png
tags hovedstyret, HS, Kommunikasjonsansvarlige
photographer
preset article
preset_display Artikkel
/article/140/nyhetsbrev-februar-2024/ Kommunikasjonsansvarlige
id 2293
first_name Erik David
last_name Thiis-Evensen
username morendin
2024-04-21T13:26:50.877403+02:00
**Hovedstyret**
Vi er godt i gang med forberedelsene til generalforsamlingen. Her vil hvertfall tre oss av gå av, så dersom det sitter en liten leder-, nestleder- eller økonomiansvarligspire og leser dette, ikke nøl med å ta kontakt. Å være i HS er veldig givende og du får et helt annet blikk på Online, samt mye veldig nyttig erfaring til senere<33

I starten av semesterert hadde vi et størmøte, sammen med alle komitélederne. Der diskuterte vi saker som angår alle komiteene i Online. 

Sist, men ikke minst, har vi tatt opp ny Velkomstkomité. De kommer helt sikkert til å lage en fantastisk fadderuke for det neste kullet. 


**Applikasjonskomiteen**
Her I appkom har vi holdt på med flere spennende prosjekter :) Semesteret startet med at vi ble ferdig en nettside for Online fondet, der alle onlinere kan få en innsikt i hva Online fondet er, hvilke aksjer den består av, og hvem som er med å forvalte fondet. Videre har vi kommet på god vei i utviklingen av en opptaks nettside, som vil ta seg av opptaket for komite søknader. Til slutt så er vi snart klare og gleder oss veldig til å publisere “Online the app” som vil være tilgjengelig på både Appstore og Google Play Store. 

**Arrangementskomiteen**
Vi i arrkom er godt i gang med semesterets arrangementer! Årets Åre tur ble en stor suksess, og vi håper alle som var med koste seg masse! Vi er nå i full gang med å gjøre de resterende arrangementene våre så bra som mulig. Vi er i kontakt med flere linjeforeninger for å arrangere silent disco, som kommer til å bli kjempebra! Vi skal også dette semesteret arrangere en quiz, så håper vi på like bra påmelding som forrige semester!

**Backlog**
I backlog har vi startet semesteret med opptak og tatt opp fem nye backlogere! Vi har også startet opp podcast igjen. Prosjektet organisasjonsstruktur ser på hvordan endringen ved høstens generalforsamling fungerer og skal presentere forslag til vedtektsendring rundt splittelse av valg på kommende generalforsamling.

Utover dette har vi fordelt penger til interessegrupper og sett på oppstart av nye prosjekter.

**Bank- og økonomikomiteen**
Siden sist har Bankom jobbet på med budsjett, regnskap og revidering! Vi har revidert ferdig 2024 og revidert Bankom i Abakus samtidig som de har revidert oss. På grunn av nedgangstider har vi måttet kutte budsjettet for 2024 2 ganger. Dette vil bli lagt fram på genVORS, så still opp der hvis du er nysgjerrig på hva vi har gjort! I tillegg har vi regnskapsført hele 2024. Hele regnskapet blir lagt frem på generalforsamling. 


**Bedriftskomiteen**

Vi i bedkom er godt i gang med vårens arrangementer. Foreløpig har vi hatt samarbeidsarrangement med Abakus, arrangement med Blank og KID-konferansen. Videre returnerer favoritten Bedcrawl, og vi lover det blir mye gøy utover semesteret.

I tillegg har vi bidratt til booking av Tech Talks og begynt planleggingen av ITEX, som vi igjen har gleden av å arrangere. 

**Debug** 
Debug er i gang med å ta opp flere medlemmer og finne en ny leder. Har planer om å arrangere noen synlighetsarrangementer i løpet av våren :)

**Drifts- og utviklingskomiteen**
Vi i dotkom har begynt å planlegge vårt 20-årsjubileum, som er nå i høst. Vi har allerede startet med å finne gamliser, som vi tror alle hadde likt å bli invitert.

Vi har kommet videre i utviklingen av den fremtidige OW-en, hvor vi har unnagjort et par større beslutninger, mens vi har omorganisert og ryddet i gjøremålene våre. Vi ser frem til å sosialisere og arbeide med andre komiteer, både innad og tvers av linjeforeninger, for å videreutvikle den fremtidige Online Web-en.

Dere kan forvente et par forbedringer i OW enn så lenge. Blant annet vil OW få støtte for passkeys innen måneden!

**Ekskursjonskomiteen**
Vi jobber nå på spreng for å ferdigstille det siste før vi drar på tur til Milano, Praha og Amsterdam i andre halvdel av mars. Dette innebærer dugnader, ferdigstilling av faglig- og kulturelt opplegg, og smisking med instituttet for pengestøtte.

Nå skal vi også hjelpe fagkom med å gjennomføre Tech Talks, som er et fantastisk arrangement med mye gøy for alle informatikkstudenter. Her anbefales alle å møte opp og ta del i det som skjer, så følg med på OW!

Snart er det også tid for å gi stafettpinnen videre til neste års ekskursjon, så om du går i andreklasse, pass på å ha varsel på kullgruppa på Facebook!


**Fag- og kurskomiteen**

Vi er en god gjeng som gir Onlinere faglig påfyll ved å arrangere hele åtte forskjellige kurs denne våren. Vi er allerede godt i gang, men har mye mer å tilby utover våren. Tech Talks er et av de større faglige arrangementene som står for tur dette semesteret - vi gleder oss skikkelig! Sjekk ut OW for å få en god oversikt over alt som skjer fremover. Fagkom fylte også 18 år i høst, og det må selvfølgelig feires (litt seint)!! I tillegg skal vi velge ut ny leder og nestleder. Hvem det blir, får du vite på generalforsamlingen - det blir spennende! 

**Profil- og aviskomiteen**
Da var det et nytt semester, og prokom er i full vigør🤠
Som vanlig har vi dekorert kontoret og OW med nye plakater og banner. Redaksjonen vår har også våknet fra juledvalen, og har snart ferdigstilt årets første utgave av offline. Derfor ønsker vi alle onlinere velkommen til offlineslipp på kontoret i nær fremtid! Her får dere deilige kaker, sprudlende brus og rykende fersk offline. Noe som er nytt med denne utgaven er at alle artiklene ble planlagt i løpet av en suksessfull pitchekveld, noe vi ikke har prøvd før.
Ellers går arbeidet med årboka strålende! Denne og nytt fremragende merch vil legges ut på webshoppen i løpet av våren. Til sist vil vi anbefale alle å sjekke ut @onlinentnu på TikTok, der vi har lagt ut masse gnistrende innhold.



**Trivselskomiteen** 
Vi i trivselskomiteen har arrangert blant annet self care monday og brettspillkveld. Vi har også planlagt resten av vårsemesterets arrangementer som 17. mai og valentines. Kiosken har blitt stengt, men holder håpet høyt og diskuterer eventuelle løsninger på problemet med svinn. Dette skal vi ta opp på generalforsamlingen.


**Online Idrettslag**
Det er et nytt semester, så da har vi startet semesteret sterkt med storfavoritter som padel, cageball og buldring! I tillegg har vi mange spennende arrangementer planlagt fremover, bare å glede seg!

Nå som solen begynner å komme tilbake anbefaler vi alle å komme seg ut i solen og strekke på kroppen i ny og ne!
2024-02-18T21:52:03.553536+01:00 true Nyhetsbrev februar 2024 140 Vårsemesteret er godt i gang, her er en oppdatering på hva komiteene har gjort og planlegger å gjøre! Våren er godt i gang, her er en oppdatering på hva komiteene har gjort og planlegger å gjøre! 2024-02-18T21:50:00+01:00 nyhetsbrev-februar-2024 Kommunikasjonsansvarlige, nyhetsbrev
id 1405
name Papirfly
timestamp 2024-02-19T13:56:23.825567+01:00
description Siuuuuu
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/ed90d4c5-c116-4237-8ea1-52bd64089cb4.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/ed90d4c5-c116-4237-8ea1-52bd64089cb4.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/ed90d4c5-c116-4237-8ea1-52bd64089cb4.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/ed90d4c5-c116-4237-8ea1-52bd64089cb4.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/ed90d4c5-c116-4237-8ea1-52bd64089cb4.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/ed90d4c5-c116-4237-8ea1-52bd64089cb4.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/ed90d4c5-c116-4237-8ea1-52bd64089cb4.jpeg
tags
photographer
preset article
preset_display Artikkel
/article/139/genvors-og-generalforsamlingen/ Ida Matre
id 2084
first_name Ida
last_name Matre
username idamatr
2023-09-22T14:35:43.471751+02:00
Online har egne vedtekter som forklarer hvordan organisasjonen fungerer. Disse kan du lese her: [https://github.com/dotkom/Onlines_Vedtekter] For å gjøre endringer i vedtektene må dette godkjennes av Onlines øverste organ; generalforsamlingen! Her kan alle som er medlem av Online møte, legge frem forslag til vedtektsendringer eller saksforslag, eller bare være irriterende og kranglete på bakerste rad. Det er helt opp til deg!

Et vedtektsforslag er som navnet tilsier et forslag til endring av en vedtekt. Et saksforslag derimot, er mer en avtale om at noe skal skje. Tidligere saksforslag har vært at det skal etableres en gruppering som skal se på organisasjonsstrukturen til Online eller at komiteene skal legge frem miljøtiltak i årsberetningen sin. 

GenVORS er generalforsamlingens litt rampete lillebror. Her er det litt chillere stemning og målet er å diskutere sakene og vedtekstendringene som skal bli tatt opp på generalforsamlingen, slik at uklarheter kan fikses før den store kvelden. Som navnet tilsier er det også fullt lov å ta med seg en liten bjørnunge eller ti. Det ryktes at det kommer en bingo (med premie!) som kommer til å spice opp kvelden betraktelig. For de som ikke orker tanken på å lage middag, kan vi også friste med pizza til alle som møter. Etter at saker og vedtektsforslag er diskutert, går veien videre til kontoret der enda flere kalde venner kan konsumeres. 

Høstens store begivenhet (nei, ikke oktoberfest i UKA), er generalforsamlingen den 16. oktober i år. Generalforsamlingen forkortes ofte genfors, uttales helt likt som genVORS, bare for å gjøre det så forvirrende som mulig. Her vil de samme sakene og vedtektsendringene som tidligere ble presentert på genVORS, faktisk stemmes over. Kvelden består også av mye annet snacks, både bokstavelig og figurativt (trikom flytter kiosken til H3<33). Dette er en litt mer høytidelig kveld og vi får også besøk av profesjonelle ordstyrere (de har med egen hammer - dritkult).

Hvorfor skal du gidde å bli med på dette, du synes jo ikke dette høres spennende i det hele tatt? Jeg tenkte det samme som deg, men kastet meg med på en generalforsamling. Å møte opp gir deg innsikt i Online, du møter mange andre som engasjerer seg sterkt for vår kjære linjeforening og du får påvirkningskraft på hvordan fremtiden til Online ser ut. Dette gir mye motivasjon og du kommer til å lære mye om Online. Ikke minst må du få med deg de interne vitsene og memesene i genfors-kanalen på Slack. Kanskje du selv skal briljere med det ultimate memet, og stikke av med seieren i den sagnomsuste meme-konkurransen?
2023-09-22T14:16:38.043636+02:00 true GenVORS og generalforsamlingen?! 139 Kulden har begynt å sette inn, trærne blir oransje og det er ikke tvil om hva som skjer i Online; genVORS og generalforsamlingen nærmer seg. Du lurer kanskje på hva dette er eller hvorfor du bør bry deg? Da er denne artikkelen for deg. Hva er egentlig genVORS og generalforsamlingen som folk maser om?! 2023-09-22T14:16:21+02:00 genvors-og-generalforsamlingen genvors
id 1333
name GenVORS
timestamp 2023-09-22T13:47:38.363517+02:00
description GenVORS
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/c536f24b-0660-4fd4-8b3b-03009c46eb6c.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/c536f24b-0660-4fd4-8b3b-03009c46eb6c.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/c536f24b-0660-4fd4-8b3b-03009c46eb6c.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/c536f24b-0660-4fd4-8b3b-03009c46eb6c.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/c536f24b-0660-4fd4-8b3b-03009c46eb6c.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/c536f24b-0660-4fd4-8b3b-03009c46eb6c.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/c536f24b-0660-4fd4-8b3b-03009c46eb6c.jpeg
tags genvors
photographer Ida Matre
preset article
preset_display Artikkel
/article/138/har-du-vurdert-a-soke-komite-i-online/ Ida Matre
id 1644
first_name Henrik Giil
last_name Liisberg
username henrikgl
2023-08-24T14:38:45.815055+02:00
### Hva er en linjeforening?
En linjeforening er kort og godt studenter som går samme linje og som liker å finne på kule ting sammen. Dette kan være sosiale arrangement, men også faglige eller bedriftsarrangement i samarbeid med næringslivet. Online arrangerer blant annet immatrikuleringsball, treningsøkter, lunsj, fester og mye annet gøy. Du trenger ikke å ha et verv i Online for å delta på disse arrangementene. 

### Hva er en komité?

Online består av mange ulike komiteer som hver har sitt ansvarsområde i linjeforeningen. Alle komiteene består av informatikk-studenter fra alle årstrinn. Størrelsen og arbeidsoppgavene til komiteen varierer. 

### Hvor mye tid tar det?

Dette varierer også fra komité til komité. De aller fleste komiteene har et ukentlig møte på 1-2 timer. Utover dette har noen komiteer felles arbeidskveld. Det vil også være opp til hvert komitémedlem hvor mye tid en ønsker å bruke på vervet, utover felles møter med komiteene.

### Hva får jeg igjen for å være med i komité?

Personlig har jeg fått veldig mye ut av å være aktiv i Online! Blant annet har jeg blitt kjent med informatikere fra ulike klassetrinn og fått meg mange gode venner på studiet. Jeg har også lært om økonomi, fått ledelseserfaring og fine ekstra punkter på CV’en. Ved å bli kjent med andre informatikere har jeg alltid noen å spørre om studier, valg av fag og kanskje de eldre har kok<33 

### Hvordan fungerer prioriteringen?

I søknaden din må du prioritere dine topp tre ønsker. Prioriteringen har ikke veldig mye å si, så ikke bruk for mye tid på å prioritere, velg heller tre komiteer som passer deg!

### Jeg er nervøs for intervjuet, hva gjør jeg?

Det er helt naturlig å være nervøs før intervjuet! De som sitter på andre siden har selv vært i din situasjon og ingen ønsker å gjøre deg ukomfortabel. Alt komiteene ønsker er å bli kjent med deg og se om dere er en god match for hverandre. 

### Kan jeg være med i flere komiteer samtidig?

Det er mulig! FeminIT, Backlog og revyen kan du kombinere med andre verv. Flere av medlemmene her kombinerer vervet med andre verv i Online eller andre studentorganisasjoner.

### Hvordan søker jeg?

Du søker her: https://online.ntnu.no/applications Her kan du også lese mer om de ulike komiteene i årets opptak.

Masse lykke til! Er det noe du lurer på, som ikke står her; ikke nøl med å ta kontakt med kontakt@online.ntnu.no eller send meg, Ida Matre, en melding på Slack<3

NB!: Kommer dette opptaket litt brått på? Det kommer flere muligheter til våren! For eksempel så har Velkomstkomiteen opptak på våren og det kan dukke opp andre muligheter. Følg med i Informatikk-gruppen på Facebook og på Slack.
2023-08-24T14:34:02.414950+02:00 true Har du vurdert å søke komité i Online? 138 Det er mange ulike spørsmål knyttet til komiteopptak, i denne artikkelen skal vi prøve å gjøre dere mer kjent med Online og det mangfoldige tilbudet vi har! I årets komiteopptak kan du søke 11 ulike komiteer, i tillegg til revyen. Her kommer svar på mange av de spørsmålene som går igjen. I denne artikkelen skal vi gjøre dere mer kjent med Online og det mangfoldige tilbudet vi har 2023-08-24T14:33:45+02:00 har-du-vurdert-a-soke-komite-i-online opptak
id 1317
name Vurderer du å søke verv?
timestamp 2023-08-24T14:33:09.948260+02:00
description Søke verv
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/47adb68f-eaee-45ee-a99c-b565913b2ff6.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/47adb68f-eaee-45ee-a99c-b565913b2ff6.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/47adb68f-eaee-45ee-a99c-b565913b2ff6.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/47adb68f-eaee-45ee-a99c-b565913b2ff6.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/47adb68f-eaee-45ee-a99c-b565913b2ff6.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/47adb68f-eaee-45ee-a99c-b565913b2ff6.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/47adb68f-eaee-45ee-a99c-b565913b2ff6.jpeg
tags opptak, verv
photographer Ida Matre
preset article
preset_display Artikkel
/article/137/fadderuka-2023/ Isabelle Mac Quarrie Nordin, Linn Zhu Yu Grotnes
id 1644
first_name Henrik Giil
last_name Liisberg
username henrikgl
2023-07-26T20:33:21.013384+02:00
## Fadderukene🫐

Fadderukene kommer kanskje til å være ditt første møte med universitetet og flotte Trondheim. Vi har laget en plan full av morsomme aktiviteter som skal hjelpe deg med å bli kjent med dine nye medstudenter, fremtidige bestevenner, campus, linjen og selvfølgelig Trondheim selv! Det å bli en selvstendig student er ikke bare blåbær, så det er kun teknostart og andre IDI arrangementer som er obligatoriske (dette vil dere få mer informasjon om fra instituttet). Likevel anbefaler vi å være med på så mye sosialt som du orker, men ikke slit deg selv helt ut! Online har alltid morsomme arrangementer man kan være med på etter fadderukene også<3!
Noen av arrangementene krever påmelding og det er derfor viktig at du får laget en Online-bruker så fort som mulig slik at dere kan bli med på disse. Frykt ikke, dette kan fadderne dine hjelpe deg med om det oppstår problemer! I tillegg er det noen av påmeldingsarrangementene du må betale litt. Dette kommer ikke til å koste skjorta, men kanskje en kaffe på cafe, aka 50 kr. 

## Ukeplan📆

Vi har en klar plan for ukene, men det kan komme endringer underveis. Om dette skulle skje, vil du få beskjed av din fadder, en annen informatikk-student som har gått gjennom nettopp det du kommer til å oppleve. Fadderne er en fin gjeng som skal passe på at alle har det hyggelig og blir kjent. De er også der for deg om du skulle ha noen spørsmål eller trenger noen å snakke med. 
Denne ukes planen gjelder hovedsakelig for bachelorstudenter, men på noen av arrangementene er det også åpent for masterstudenter. Du får da muligheten til å bli kjent med studenter i alle aldersgrupper og på tvers av trinn. ![Fadderukeplan](https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/e3e3a991-1386-41be-8516-55bc441d9ffa.jpeg)

## Debug⚠️

Det er viktig at alle har gode og trygge opplevelser under og etter fadderukene, men det kan dessverre oppstå uønskede situasjoner. I slike tilfeller har Online et uavhengig varslingssystem kalt Debug, som du kan kontakte hvis du opplever eller observerer noe ubehagelig i studietiden. Kort forklart kan Debug bistå med konfliktløsning og gi råd, og kan kontaktes på Online sin nettside ved å klikke på det oransje utropstegnet. Hvis du vil vite mer i detalj hva Debug gjør og er, så er det bare å lese videre her: https://online.ntnu.no/articles/136

## Pakkeliste 👠
- Stretch-fritt, hvitt laken 
- Kostymer (om du har) 
- Penklær til immatrikuleringsball

Sammen med stekepanner, klær og tannbørste, er det andre ting som kan være nyttig å ta med til Trondheim. 
I fadderuka skal vi blant annet ha toga-party, og selv om det selges hvitt stretch fritt laken her, blir det fort utsolgt. Så smart å ta med hjemmefra, men ikke krise om du glemmer det. Det samme gjelder kostymer. Hvis du har noen morsomme hatter, kapper, masker osv er det nyttig å ta dem med opp da det blir temafester under og etter fadderuka. I Trondheim kan du finne Arti Læll, vår lokale kostymebutikk og kjøpe kostymer om du ikke har det selv. 

Hvis du har noen spørsmål om fadderukene er det bare å kontakte velkomstkomiteen på velkom@online.no. Ha en fin sommer! Vi ser virkelig fram til å bli kjent med deg og det er bare å glede seg til høsten! Ses snart!
2023-06-26T12:39:42.298751+02:00 true Fadderuka 2023 137 Hei og masse velkommen til den beste, morsomste og kuleste linjen NTNU har å by på, nemlig informatikk! Vi gleder oss masse til å bli kjent med nettopp deg og derfor har vi planlagt to helt fantastiske fadderuker som du kan være med på! Informasjon om fadderuka 2023! 2023-06-26T10:39:04+02:00 fadderuka-2023 fadderuka, 2023
id 1294
name Fadderuka 2023
timestamp 2023-06-26T12:35:25.162289+02:00
description Fadderuka 2023
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/c93b56a8-bf32-417e-ab3c-75f57cf77861.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/c93b56a8-bf32-417e-ab3c-75f57cf77861.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/c93b56a8-bf32-417e-ab3c-75f57cf77861.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/c93b56a8-bf32-417e-ab3c-75f57cf77861.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/c93b56a8-bf32-417e-ab3c-75f57cf77861.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/c93b56a8-bf32-417e-ab3c-75f57cf77861.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/c93b56a8-bf32-417e-ab3c-75f57cf77861.png
tags fadderuka, 2023
photographer Isabelle Mac Quarrie Nordin
preset article
preset_display Artikkel
/article/136/den-hovedtillitsvalgte-og-debug/ Aleksander Karlsen
id 1644
first_name Henrik Giil
last_name Liisberg
username henrikgl
2023-05-09T12:07:06.034645+02:00
Som [vedtatt](https://github.com/dotkom/Onlines_Vedtekter/blob/master/vedtekter.adoc#4-4-andre-grupper-tilknyttet-online) på generalforsamlingen vår 2022 er leder av Debug den hovedtillitsvalgte i linjeforeningen. Dette ble vedtatt fordi Debug og hovedtillitsvalgt deler mange av de samme arbeidsoppgavene. Fordelen for deg er at dette gir hovedtillitsvalgt et større apparat med ressurser slik at de bedre kan hjelpe deg. Dette er også en enkel måte å komme i kontakt med Debug på.
 
Hvis du lurer på hvem og hva Debug er kan du lese denne korte [artikkelen](https://online.ntnu.no/articles/129). Retningslinjene til Debug ligger [her](https://old.online.ntnu.no/wiki/online/info/innsikt-og-interface/retningslinjer/debug/).
 
Hvis Debug og Hovedtillitsvalgt gjør det samme, hvorfor ikke bare kontakte Debug? I de fleste tilfeller vil man kunne kontakte Debug for det man trenger, men gitt en situasjon der man kanskje ønsker at kun én annen person skal vite om ditt problem, er den hovedtillitsvalgte veien å gå. Den hovedtillitsvalgte plikter å ikke gi informasjonen videre med mindre du sier at det er greit. Den hovedtillitsvalgte vil heller ikke gjøre noe med saken med mindre du ønsker det.
 
Det er fullt forståelig at det er skummelt og ubehagelige å fortelle noen andre om noe vondt du har opplevd eller sliter med. Dette er spesielt sant hvis personen også er en del av samme miljø som deg, som er tilfellet med en hovedtillitsvalgt og Debug. Det er ingen som krever at du må si ifra heller, men hvis du gir Debug eller den hovedtillitsvalgte din tillit kan vi love deg at vi skal gjøre vårt beste for at du skal få det bedre. 

Hilsen Debug <3
 
Nåværende hovedtillitsvalgt:
Mats Klevstad, 3. klasse
Epost: mats.klevstad@online.ntnu.no
2023-05-09T12:07:06.034627+02:00 true Den Hovedtillitsvalgte og Debug 136 I Online skal en person til enhver tid inneha rollen som Hovedtillitsvalgt. Denne rollen eksisterer som en sentral støttespiller for alle linjeforeningen sine medlemmer. Den hovedtillitsvalgte er uavhengig av Linjeforeningen sitt hierarki, og svarer dermed ikke til noen. Dette betyr i praksis at hvem som helst kan kontakte hovedtillitsvalgt. Har du opplevd at noen misbruker sin makt i vervet? Har noen oppført seg ufint på fest? Har du det dårlig i hverdagen som student? Hovedtillitsvalgt tar alt, uansett hva det skulle være, anonymt eller ei. I Online skal en person til enhver tid inneha rollen som Hovedtillitsvalgt. 2023-05-09T12:06:40+02:00 den-hovedtillitsvalgte-og-debug debug, hovedtillitsvalgt
id 1042
name Debug logo banner
timestamp 2022-02-16T12:54:14.081396+01:00
description Banner for Debug-artikkel
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/4a97cb5d-aad2-4f40-82d3-86c782e32fd3.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/4a97cb5d-aad2-4f40-82d3-86c782e32fd3.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/4a97cb5d-aad2-4f40-82d3-86c782e32fd3.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/4a97cb5d-aad2-4f40-82d3-86c782e32fd3.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/4a97cb5d-aad2-4f40-82d3-86c782e32fd3.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/4a97cb5d-aad2-4f40-82d3-86c782e32fd3.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/4a97cb5d-aad2-4f40-82d3-86c782e32fd3.png
tags debug
photographer Benedicte Helen Myrvoll
preset article
preset_display Artikkel
/article/135/online-kjoper-scandic-lerkendal/ Henrik Giil Liisberg
id 1644
first_name Henrik Giil
last_name Liisberg
username henrikgl
2023-04-01T14:03:12.709852+02:00
Etter et hastemøte med Hovedstyret, bankom og Onlinefondet har det nå blitt besluttet at Online kjøper opp Scandic Lerkendal sitt konkursbo. Leder av Online har dette å si om saken:
«Me har jo så sykt møye penger, så me tenkte at dette blir jysla jillt. Kem trenge hytte når man har et hotell, liksom?»

Online er allerede godt i gang med transformasjonen, og de forskjellige komiteene har fått hvert sitt ansvarsområde:

Arrkom har fått ansvar for å drifte baren, og i tradisjonens tro skal den aldri være åpen i mer enn 13 minutter.

Bedkom og fagkom skal holde alle fremtidige bedrifts-arrangementer i hotellets saler, men har støtt på noen problemer med å selge inn knusktørt kyllingbryst og drive-by desserter til bedriftene.

Dotkom og appkom er allerede godt i gang med å hacke seg inn i Googles servere, slik at de kan fjerne de 200 1-stjerners reviewsene som på mystisk vis dukket opp i fjor. 

FeminIT og Debug har blitt hovmestere, og skal sørge for at ikke bare mennene, men også kvinnene og de ikke-binære blir truet med å bli kasta ut etter en halvtime.

Prokom har fått i ansvar å rebrande bygget, der de blant annet skal gjøre det røde lyset gult og bytte ut fasadene med sjø-kamuflasje, for å bedre oppfylle Onlines grafiske profil.

Trikom har fått ansvar for servering, og med hjelp av de tidligere ansatte har de allerede perfeksjonert kunsten i å ignorere halve salen, og likevel servere de sovende gjestene fem glass med vin. 

Til slutt har OIL tatt over som hotellets nye vektere, og med et “state-of-the-art” kurs i regi Blindeforbundet og Mannegruppa Ottar, kan også de nå slippe inn overstadig berusede gjester og plage kvinnene i samme slengen. 

Vi i nettredaksjonen tror Online har en spennende fremtid i møte, og vi gleder oss til å se Online Lerkendal når det er ferdig!
2023-04-01T13:55:15.194766+02:00 true Online kjøper Scandic Lerkendal 135 De siste ukene har verdensøkonomien vært preget av stor usikkerhet. Store banker som Silicon Valley Bank og Credit Suisse har gått under, og korrupte institusjoner verden over skjelver i buksene. En av disse institusjonene var Scandic Lerkendal, som det siste året har vært i hardt vær etter de ble truffet av en knusende storm med 1-stjerners reviews i fjor. Når det da ble kjent forrige uke at Scandic Lerkendal offisielt går konkurs, så Online på dette som en unik mulighet. Kem trenge hytte når man har et hotell, liksom? 2023-04-01T13:46:24+02:00 online-kjoper-scandic-lerkendal scandic, lerkendal
id 1275
name Online Lerkendal
timestamp 2023-04-01T13:43:51.827382+02:00
description Online lerkendal
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/921dae71-ea4b-44fb-9624-9b771c9c1515.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/921dae71-ea4b-44fb-9624-9b771c9c1515.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/921dae71-ea4b-44fb-9624-9b771c9c1515.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/921dae71-ea4b-44fb-9624-9b771c9c1515.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/921dae71-ea4b-44fb-9624-9b771c9c1515.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/921dae71-ea4b-44fb-9624-9b771c9c1515.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/921dae71-ea4b-44fb-9624-9b771c9c1515.jpeg
tags aprillsnarr, lerkendal
photographer Henrik Giil Liisberg
preset article
preset_display Artikkel
/article/134/en-psykt-vanlig-uke-2023-hverdagslykke/ Magne Slåtsveen
id 2293
first_name Erik David
last_name Thiis-Evensen
username morendin
2023-03-15T15:26:48.554847+01:00
Men hva handler egentlig lykke om? Lykke handler om vår egen opplevelse av livet. Man kan finne lykke i mye forskjellig. Kanskje har du endelig klart å holde en av plantene dine i live på hybelen eller kanskje du endelig etter en uke med forkjølelse og isolasjon har møtt en god venn på gaten? Lykke kommer i mange former og ingen andre kan definere hvordan den er for deg.

Dessverre har mange det lett for kun å huske de store lykkene, som en fin feriereise eller at man endelig klarte å ta billappen på tredje forsøk. Det er ikke noe dumt med det, all lykke er god lykke! Men vi som har skrevet denne artikkelen vil slå et slag for de små lykkene. En liten lykke er bedre enn ingen lykke. 

Vi må ikke glemme å feire de små øyeblikkene som når man klarer den øvingen man trodde var alt for vanskelig, eller den dagen solen tittet frem litt lenger enn vanlig i vintermørket. Slike øyeblikk er kanskje viktigere enn de store gledene, men man kan fort overse dem. Derfor vil vi anbefale deg å stoppe opp et øyeblikk og ta en pause fra den hverdagslige situasjonen du står i og nyte det fine i øyeblikket.

Nedenfor kommer seks tips som kan hjelpe deg med å bevisstgjøre og gi deg hverdagslykke:

1. **Vær aktiv!** Ja, dette hører man titt og ofte, men det er det kanskje en grunn til? Forskning har nemlig vist at i tillegg til å hjelpe med det fysiske vil det også bidra til å få tanker på et positivt spor.

2. **Lær nye ting.** Det å lære nye ting har mange positive sideeffekter. Eksempelvis kan man oppleve å danne nye relasjoner, skape nye vaner og en mer aktiv livsstil. Gjerne prøv noe kreativt da undersøkelser har vist at dette hjelper ekstra positivt på den mentale. 

3. **5 minutter lykke.** Sett av fem minutter hver kveld til å tenke på tre bra ting i livet ditt. forskning har vist at dette gir en mer positiv opplevelse av dager og øker lykkefølelsen.

4. **Øve på oppmerksomhet.** I en digital hverdag kan man bli litt nummen av alle inntrykk man får gjennom skjermen. Ved å øve på å være oppmerksom på hva som gir en lykke i hverdagen mellom alle andre inntrykk ,kan man ifølge forskning stå sterkere når stresset kommer snikende inn på deg. 

5. **Å gi.** Det å by på seg selv med noe så enkelt som et kompliment til en annen person i forbifarten, er vist å øke hverdagslykken. Her handler det om å løfte blikket utover og prøve å gi en positiv innvirkning på omgivelsene, uansett hvor «små» de er.

6. **Knytt bånd.** Sosiale relasjoner har vist seg å være et buffer mot psykisk uhelse. Så ring gjerne en venn du ikke har snakket med på lenge eller stup i det og meld deg inn i for eksempel en forening, idrettslag, speidergruppe eller noe helt annet. Da gir du ikke bare deg selv glede, men også alle de andre som du knytter bånd med!  

Hva som fungerer for få hverdagslykke, er veldig individuelt og det viktigste er å finne enkelte ting som fungerer for en selv. Alt må ikke fungere for å finne hverdagslykken! Jeg håper tipsene var til nytte og at du har fått en bevisstgjøring angående hverdagslykke fra å lese denne artikkelen! Om du vil lese deg mer opp har jeg lagt ved flere artikler under. 😄     

Kilder og flere tips:

- https://forskning.no/hoyskolen-kristiania-likestilling-partner/tre-grep-kan-gi-deg-bedre-hverdagslykke/1946299
- https://mentalhelse.no/aktuelt/psykobloggen/8-tips-til-hverdagslykke
- https://psykiskhelse.no/kurs/hverdagsglede/
- https://www.sv.uio.no/psi/forskning/aktuelt/aktuelle-saker/2022/trening-gir-hverdagslykke-.html
2023-03-13T13:05:24.025318+01:00 false En Psykt Vanlig Uke 2023: Hverdagslykke 134 Føler du deg stresset? Flyr dagene forbi som aldri før? Har du kanskje følt at det er vanskelig å henge med i alt som skjer etter at landet våknet fra en koronadvale? Årets tema for En Psykt Vanlig Uke er hverdagslykke og her kommer noen råd for å få kontroll på hverdagen og finne lykken i de «små» tingene. Da er det igjen tid for "En psykt vanlig uke", og i år er temaet hverdagslykke 2023-03-13T13:05:19+01:00 en-psykt-vanlig-uke-2023-hverdagslykke Hverdagslykke, 2023, Mentalhelse, PsyktVanligUke
id 1268
name En Pyskt Vanlig Uke 2023
timestamp 2023-03-13T13:04:15.712859+01:00
description
En Psykt Vanlig Uke 2023
Tema: Hverdagslykke
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/edd0ce1d-892a-4296-b209-fb3c5008dde9.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/edd0ce1d-892a-4296-b209-fb3c5008dde9.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/edd0ce1d-892a-4296-b209-fb3c5008dde9.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/edd0ce1d-892a-4296-b209-fb3c5008dde9.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/edd0ce1d-892a-4296-b209-fb3c5008dde9.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/edd0ce1d-892a-4296-b209-fb3c5008dde9.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/edd0ce1d-892a-4296-b209-fb3c5008dde9.jpeg
tags En Psykt Vanlig Uke, Hverdagslykke, 2023, Mentalhelse
photographer Magne Slåtsveen, En Psykt Vanlig Uke
preset article
preset_display Artikkel
/article/133/genvors/ Sebastian Hegreberg, Ida Matre
id 1644
first_name Henrik Giil
last_name Liisberg
username henrikgl
2022-10-10T20:05:35.146622+02:00
Kvelden hadde inntatt A4, solen hadde meldt sin avskjed og sekken til Robin (nestleder) var full av nøtter og müslibarer. En liten gjeng gærninger fra Hovedstyret, heretter kalt HS, hadde samlet folket for Økonomi- og vedtektskveld (AKA GenVORS). Også i år levde håpet om at “dette tar jo ikke så lang tid og det vil ikke være så mye diskusjon”.

Kvelden startet med at forsamlingen måtte slepe seg fra A4 og bort til Verkstedteknisk, et bygg som kun kan beskrives som en labyrint. Når vi omsider fant fram var formålet for kvelden å diskutere saks- og vedtektsforslag som en forberedelse til genfors. Økonomien i økonomi- og vedtektskveld ble lagt litt på hylla ettersom vår kjære økonomiansvarlig befant seg på en skitten pub en plass i London. Dette kombinert med at en drøy tredjedel av Onlines komiteer var på onboarding gjorde at oppmøtet ble tynt. 

Men det gjorde ikke hypen noe mindre i det første sak skulle på bordet og Onlines Travis Scott og Drake (Sondre og Sebbi) inntok scenen med den velkjente setningen “Sun is down”. De levde godt opp til navnet La Flame ved å kaste tidenes brannfakkel inn i forsamlingen: de stilte spørsmål til kompileringen og dens utforming. Da våknet uglene på bakerste rad og diskusjonen fyrte løs. Etter mye om og men så ordstyrer seg nødt til å sette strek og gutta trakk seg tilbake i salen med mange nye perspektiver. 

Og det satte strek på første og siste sak. Forsamlingen roet seg ned, bedkom evakuerte til sitt eget møte (det spekuleres i kulissene om dette var vinonsdag) og vi kunne begynne med vedtektsforslagene. Første ut var nestleder Robin som pulla opp med et forslag om å endre ordlyden i vedtektene om komiteene. Her gikk forslaget ut på å endre fra ordet kjernekomiteer til komiteer i vedtektene, for å ikke undergrave nodekomiteer (ekskommeren i meg er hvertfall glad). 

Videre ønsket Maiken (arrkom-representant) og Anders (leder) å dunke inn et lekent forslag om å tydeliggjøre i vedtektene hvem som kan være medlem i vår kjære linjeforening. Sosialt medlem skulle tydeliggjøres og faktisk medlem kunne godkjennes av HS i visse tilfeller. Her var det mye forvirring ettersom HS holdt kortene tett inntil brystet på hvilke edge-cases som egentlig gjaldt. Dette er noe de dessverre ikke kan dele med lekmenn som oss. 

Caro (trikom-rep) og Robin kom inn fra sidelinjen med et forslag som omhandlet å trekke seg fra styret. Et dårlig tegn fra HS, er HS in shambles og Online snart på bar bakke? Vil det være mulig å kuppe hele Online i nærmeste fremtid etter at HS har falt sammen og det har blitt skapt et maktvakuum? Heldigvis ikke! Forslaget handlet om hvordan det skal løses dersom styrerepresentanter ønsker å stille til leder, nestleder eller økonomiansvarlig for Online. Et slikt rollebytte vil kreve et nytt valg på generalforsamlingen og forslaget går ut på å få mer forutsigbarhet knyttet til et slikt rollebytte.

Travis (Sondre (prokom-rep)) så seg ikke ferdig og inntok scenen nok en gang, denne gangen med enda en bar fra den myteomspunnede “Sicko Mode”. Nå skulle vi diskuterte om ledervalget skulle være på høsten eller på våren sånn som det er nå. For de av dere som ikke er well versed i Online-loren her er det kanskje like greit. På den evigvarende generalforsamlingen som var nå i vår ble det bestemt (etter ekstremt mye om og men) at vi skal ha to generalforsamlinger i året, en på høsten og en på våren. Da blir leder, nestleder og økonomiansvarlig valgt på våren og øvrige styremedlemmer valgt på høsten. Spørsmålet som Sicko-Sondre ville ha svaret på var om vi som et resultat av dette skulle flytte komitéledervalget. Diskusjonen fløt godt og HS tok med seg gode tilbakemeldinger fra salen. 

Videre rettet forsamlingen seg mot Ida og Hanne fra FeminIT, som hadde kanskje kveldens største vedtektsendring hengende over seg. Akkurat som når undertegnede er på vinmonopolet ble det mye snakk om prosenter, men det virket som at alle stilte seg positivt til FeminIT, som ønsker å bedre jenters hverdag på informatikk.

Siste vedtektsendring for kvelden kom sent, men godt. Det handlet om at nodekomitémedlemmer også kan stille til leder, nestleder og økonomiansvarlig, som forsamlingen var enig i, eller i hvert fall ikke gadd å diskutere noe særlig.  

Alle gode ting må dessverre også komme til en avslutning. Nøtter var spist, memes var laget og forsamlingen var tømt for energi. Anders og Robin pakket snippsekken med nøtter og nye perspektiver, for deretter å traske hjem sammen hånd i hånd under stjernehimmelen.
2022-10-10T20:05:35.146601+02:00 true GenVORS 133 Nysgjerrig på hva som skal skje på Generalforsamlingen i høst? Usikker på hva genfors egentlig er? Varm opp med denne artikkelen fra økonomi- og vedtektskvelden AKA GenVORS! Nysgjerrig på hva som skal skje på Generalforsamlingen i høst? 2022-10-10T20:00:00+02:00 genvors generalforsamlingen, genfors, genvors
id 1188
name genvors
timestamp 2022-10-10T20:01:59.195230+02:00
description genvors banner
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/2aaafff3-3111-4114-b3a4-6e177ee0ad06.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/2aaafff3-3111-4114-b3a4-6e177ee0ad06.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/2aaafff3-3111-4114-b3a4-6e177ee0ad06.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/2aaafff3-3111-4114-b3a4-6e177ee0ad06.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/2aaafff3-3111-4114-b3a4-6e177ee0ad06.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/2aaafff3-3111-4114-b3a4-6e177ee0ad06.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/2aaafff3-3111-4114-b3a4-6e177ee0ad06.png
tags genfors, genvors
photographer Ida Matre
preset article
preset_display Artikkel
/article/132/fadderukene-2022-informasjon/ Anders Robstad
id 1695
first_name Anders
last_name Robstad
username andersr
2022-07-31T12:51:14.595375+02:00
På [denne](https://splash.online.ntnu.no) lenken finner dere alle arrangementer, og all informasjon dere trenger gjennom fadderukene. 

Håper at dere ønsker å ta del i fadderukene våre, kan love dere at det blir helt rått!

Jeg gleder meg utrolig mye til å møte alle dere nye studenter!

Med vennlig hilsen, 

Anders Robstad  
Leder av Linjeforeningen Online   
+47 94 88 47 17
2022-07-19T11:22:06.064927+02:00 true Fadderukene 2022 - Informasjon 132 Først og fremst ønsker vi i Linjeforeningen Online å ønske deg som er ny student på informatikk hjertelig velkommen som ny student hos oss! Vi ser frem til å bli kjent med deg. og gleder oss masse til å arrangere fadderukene! Velkommen som ny informatikkstudent! 2022-07-19T11:21:38+02:00 fadderukene-2022-informasjon fadderuker, fadderuke, 2022
id 344
name Fadderukene 2017
timestamp 2018-04-13T17:49:43.540422+02:00
description Koselig bilde fra fadderukene 2017, kan brukes til promotering
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/34a15dcf-66da-4ff5-9405-8e154a5bfe03.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/34a15dcf-66da-4ff5-9405-8e154a5bfe03.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/34a15dcf-66da-4ff5-9405-8e154a5bfe03.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/34a15dcf-66da-4ff5-9405-8e154a5bfe03.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/34a15dcf-66da-4ff5-9405-8e154a5bfe03.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/34a15dcf-66da-4ff5-9405-8e154a5bfe03.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/34a15dcf-66da-4ff5-9405-8e154a5bfe03.jpeg
tags fadder, hovedbygget, fadderukene 2018
photographer Peter Rydberg
preset article
preset_display Artikkel