Article viewset. Can be filtered on 'year', 'month', 'tags' and free text search using 'query'.

Filtering on tags is only supported if the tags are supplied exactly as the stored tags.

Absolute_urlAuthorsCreated_byChanged_dateContentCreated_dateFeaturedHeadingIdIngressIngress_shortPublished_dateSlugTagsVideoImage
/article/23/disse-tre-vil-lede-online/ Sverre Johann Bjørke
id 11
first_name Sverre Johann
last_name Bjørke
username sverrejb
2015-11-01T06:25:38.105979+01:00
Vi møtte de tre forhåndsmeldte lederkandidatene for å høre hva Online betyr for dem og hva de har lyst til å utrette på et år som leder av linjeforeningen.


### Pia Lindkjølen

Hei, alle flotte informatikere! Jeg, Pia Lindkjølen, går i 4.klasse og jeg er veldig glad i Online <3 Jeg har sittet i fag -og kurskomiteen i snart 3 år og har vært leder det siste av disse. I min tid i Online har jeg vært med å starte ekskursjonskomiteen, som arrangerte Onlines første vellykkede utenlandsekskursjon til Kina. I forbindelse med dette var jeg også ansvarlig for den første gennomføringen av TechTalks. Jeg er også engasjert i informatikernes IT-ekskursjon, som arrangerer Oslo-ekskursjon for masterstudenter. I tillegg til dette har jeg ledererfaring fra UKA-13, som kurs- og foredragsansvarlig. 

Online er en stor del av hverdagen min. Det har vært det helt siden jeg kom til Trondheim i 2011. Jeg elsker at Online gir meg muligheten til å påvirke studiehverdagen til alle informatikere og at Online har påvirket min. Jeg elsker at jeg kan bruke tid til å prokrastinere og lære nye ting på Onlinekontoret, både faglig relevante ting og ikke fullt så faglig relevante ting. Online har vokst de siste årene og jeg tror vi er ved et veiskille, hvor vi må finne ut av hvordan vi kan gi Online et løft, for å sørge for at alle informatikere føler seg som Onlinere. 

Som leder vil jeg jobbe for nettopp det at alle informatikere skal føle seg som Onlinere. Jeg tror dette kan gjøres ved å utvide Online og sette fokus på at alle informatikere har noe å si og kan komme med forslag, for eksempel ved å starte egne nodekomiteer, eller interessegrupper. Jeg vil jobbe med inntrykket nye studenter får av Online ved å sørge for at alle nye informatikere får et infohefte med informasjon om hva en linjeforening er, og hva Online er før de starter. I tillegg syns jeg det er viktig å opprettholde et godt samarbeid med instituttet, både for å undersøke hvilke muligheter som finnes med tanke på samarbeidsarrangementer, men også i forbindelse med sammenslåingen som nå utredes. Det siste store jeg vil jobbe for som leder er at seniorkom fortsetter å utvikle seg slik at vi vil kunne arrangere Onlines første fadderuke, dedikert til nye masterstudenter, allerede til høsten!

Dersom du kommer på generalforsamlingen og stemmer på meg, lover jeg deg at jeg vil gjøre alt i min makt for å gjøre Online så bra som Online har potensiale til å være i løpet av mitt år som leder! Generalforsamlingen blir gøy!


### Caroline Odden

Jeg heter Caroline Odden og er en jente på 20 år fra Sarpsborg. Jeg går i andre klasse på informatikk og trives veldig godt med det! Da jeg startet på informatikk søkte jeg arrKom og satt der i to semestre. Jeg var også velKom-leder for fadderukene 2014 og hadde gleden av å møte de fantastiske førsteklassingene. Jeg er nå avtroppende nestleder i Hovedstyret og syns at det har vært et utrolig innholdsrikt år. Mine verv i Online har lært meg veldig mye, og jeg har møtt mange utrolig bra mennesker. 

Online betyr veldig mye for meg, jeg syns linjeforeningen vår er en god organisasjon og jeg er stolt av å få være en del av det! Online har som sagt lært meg mye og jeg angrer ikke et sekund på at jeg ble med fra førsteklasse. Personlig syns jeg Online gjør et godt arbeid med å ha et så stort og variert tilbud til alle medlemmene våre.

Det jeg har lyst til å utrette på et år som leder er blant annet å bidra til å gjøre Online enda sterkere, og bidra til en bærekraftig utvikling. Jeg vil også fortsette jobben for mer åpenhet i Online slik at alle informatikere blir inkludert. Jeg syns også det er viktig å få til et godt samarbeid med ulike organisasjoner og bedrifter. Dette vil bidra med at vi kan lære fra andres erfaringer, samtidig som vi kan bistå andre med erfaringer vi har bygd oss.

Online har vokst seg til å bli en stor organisasjon, og tidligere ledere har lagt ned en god dose arbeid for at Online har blitt den organisasjonen vi kjenner den som i dag. Som leder ønsker jeg å dra denne tradisjonen videre, finne veier Online kan ta for å forbedre oss, og viske vekk linjene mellom komiteer og medlemmer. Online skal være en linjeforening alle er stolte over å være et medlem av.

### Thor Håkon Bredesen
Hei. Thor Håkon heter jeg. Har du hørt om Offline? Jeg er redaktør for Offline, og har nettopp gitt ut min siste utgave. Nå vil jeg ut på nye eventyr, for å bidra mer til Online. Samtidig som jeg har vært redaktør, har jeg vært dataansvarlig for Studentlekene Trondheim 2015. Det innebar blant annet å sitte i SL-styret. I fjor var jeg leder for Profil- og aviskomiteen, og satt ett år i Hovedstyret. I løpet av det året sto jeg bak Gullblekka, en prisutdeling for linjeforeningsaviser, med formål å skape en sosial arena på tvers av linjeredaksjonene.

Online har definitivt vært den organisasjonen som har gjort mest for meg etter at jeg kom til Trondheim som student, og det er her jeg har møtt mine beste venner. Da vi ga ut Offline etter en lang og søvnløs Studentlekene-uke gikk det innover meg hvor mye Online betyr for meg. Sjeldent har jeg kjent på en så god følelse. Online har en stor plass i mitt hjerte!

Jeg opplever at komitémedlemmene i Online er en kjerne, som det kan være vanskelig for andre å komme inn i. I løpet av mitt år, skulle jeg bli valgt, vil jeg jobbe for å inkludere de som ikke er i komité og gi de eierskapsfølelse til linjeforeningen deres. Jeg vil derfor be Hovedstyret jobbe for å opprette interessegrupper, så de som vil kan engasjere seg, og knytte bånd til andre informatikkstudenter.

I disse spennende tider, med en ny Star Wars-teaser og generalforsamling, er det mye å se frem til. Husk også å være litt student innimellom. Sees på mandag!
2015-04-16T21:29:28.114585+02:00 true Disse tre vil lede Online 23 Generalforsamlingen nærmer seg stadig. Noe av det mest spennende som skal skje på generalforsamlingen er valget av ny leder. Denne personen skal ikke bare styre skuta trygt, men og stake ut nye og spennende kurser. Snart skal ny leder av Online velges. 2015-04-17T00:00:00+02:00 disse-tre-vil-lede-online hovedstyret, generalforsamling
id 4
name Lederkandidater 2015
timestamp 2015-10-21T20:54:03.128908+02:00
description Thor Håkon, Pia og Caroline stilte til valg for lederrollen av Online til generalforsamlingen 2015.
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/8de7879e-ae80-463a-8be5-14a1c78ed5da.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/8de7879e-ae80-463a-8be5-14a1c78ed5da.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/8de7879e-ae80-463a-8be5-14a1c78ed5da.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/8de7879e-ae80-463a-8be5-14a1c78ed5da.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/8de7879e-ae80-463a-8be5-14a1c78ed5da.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/8de7879e-ae80-463a-8be5-14a1c78ed5da.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/8de7879e-ae80-463a-8be5-14a1c78ed5da.jpeg
tags hovedstyret, generalforsamling
photographer Kathrine Steffensen
preset article
preset_display Artikkel
/article/125/en-noe-overdreven-avhandling-om-merch/ Aslak Hollund
id 858
first_name Peter
last_name Rydberg
username hmrydber
2021-04-04T19:51:50.324949+02:00
Vi er i en heldig posisjon i Online. Stor etterspørsel etter informatikere gjør at vi får muligheten til å ha en stappa kalender med bedriftsarrangementer, som vanligvis er veldig fornøyelige saker. En av de viktigste bærebjelkene for frivilligheten i Online er engasjementet som oppstår rundt arbeidet med å legge til rette for kontakten mellom bedrift og student. Pengene vi får inn er med på å sørge for at vi har muligheten til å gi våre studenter en rekke fordeler.

En av realitetene vi får med på kjøpet er bedriftsmerch. Merch finnes i mange forskjellige former. Vi får ikke MacBook på bedpres, men det kan være alt fra en kopp kaffe på stand til en full bærepose med matvarer fra NorgesGruppen Data. Det er svært sjeldent at merch er negativt, men vi kan vel alle være enige om at det finnes forskjellige nivåer av “kult” når det kommer til merch. 

### Ubrukt merch
Jeg skjønner at det er billig å produsere sånne reflekser man har rundt armen, men om jeg hadde tatt vare på alle jeg fikk i løpet av min studietid, så kunne jeg ha pyntet et helt juletre. (Jeg vet dette fordi vi gjorde det på kontoret en gang, good times). Og ja, jeg anerkjenner at det er noe poetisk med å ha en refleks som et virkemiddel for å gjøre bedriften sin mer synlig. Penner faller litt i samme klasse. Jeg kan godt ha 2-3 penner, men jeg trenger ikke 400. Når vi snakker om penner, så blir plutselig kvalitet også veldig viktig. Jeg har en mistanke om at de fleste bedrifter undervurderer hvor mye jeg setter pris på en god penn. Gi meg en penn som er bedre enn de jeg har i pennalet, så bruker jeg den på sal med glede. Bare spør Microsoft, som ga meg den første pennen jeg noen gang brukte til blekket ble tomt. 

Flasker blir et interessant case study. "Alle" har en flaske på sal, men "ingen" har to. Det virker som de fleste velger den flasken som er av høyest kvalitet, nesten uavhengig av andre faktorer. Å prøve seg på å gi en flaske som merch kan være risikabelt, de koster mer enn det meste annet merch, men synligheten de kan gi er meget god, siden de ofte står på pulten ved studenten mens de jobber på sal. Drømmesituasjonen så vi når ITEX var på besøk hos Vipps. Etter dette var lesesalene på A4 fylt av de oransje flaskene i flere måneder. Verdien av den synligheten må jo ha vært mye større enn 200 kroner per flaske til de 60 studentene som var hos Vipps. Men hva om du var en annen bedrift som ga en flaske til 150 kroner i samme periode? Det er mye penger som ligger igjen bakerst i skapet eller nederst i søppelkassen. Om man skal begi seg inn i flaskekampen, så må man i alle fall vite at man må ha en bedre flaske enn den Tekna gir som velkomstgave til nye medlemmer.

### Hva er bra merch?
Så hvordan kan en bedrift få mer bang for their buck når de sender merch til velkom sine forundringsposer? Hva er de viktige faktorene når man bestemmer merch? For å ta disse vurderingene gjør jeg noen antagelser om intensjonen bak merch. Min mening er at hovedfunksjonen må være å gjøre bedriften synlig på campus også utenfor bedriftspresentasjonene. I tillegg skaper merch også en viss tilknytning til bedriften for den studenten som bruker merchtingen. For at merch skal ha disse effektene så er det kritisk at produktet er av en slik kvalitet at studenten som mottar merch velger å bruke det, også etter de forlater standen de fikk den på. Bedriftens branding må også være tydelig, men på en slik måte at gjenstanden ikke blir stygg. Alt dette selvsagt veies opp mot hvor mye det koster å få produsert og distribuert merchet. 

Så hva er da løsningen på denne kabalen? Det er nok mange, men jeg vil gjerne trekke frem en jeg liker svært godt. Det aller beste merchet jeg har (ja, til og med bedre enn Vippsflaska) er NAV-sokkene mine. De som kjenner meg vet at jeg ikke er så veldig utagerende i klesstilen min, men jeg rocker med glede noen litt spenstige sokker, og jeg tror ikke jeg er alene om det. Nå håper jeg at min fremtidige arbeidsgiver ikke blir veldig lei seg for at jeg deler hemmeligheten, men jeg synes virkelig at andre bedrifter må se verdien her. Sokker kan være veldig synlige, men samtidig subtile. Det aller beste er at du ikke trenger å konkurrere med andre bedrifter som gir sokker. Nå har jeg ett par røde NAV sokker i en sokkeskuff som ellers er et hav med svarte dressmannsokker. Det er plass til flere kule bedriftssokker i rotasjonen. 

### Bedriftenes beste venn på campus
Det siste kapittelet i denne artikkelen blir om de studentene som er i siste kapittel av sin tid på Gløshaugen, der jeg nå befinner meg. Jeg tror få bedrifter har sett verdien av å sende merch til studenter som allerede har signert kontrakt med dem. Det virker kanskje litt rart at man skal bruke penger på å sende merch til studenter som alt har bestemt seg, men jeg har to argumenter for hvorfor dette er svært lurt. 

Mange informatikkstudenter signerer kontrakten for fastjobb flere måneder før de skal starte i jobb. Når man signerer fastjobb blir valget på noen måter en del av din identitet. Men det er en lang periode mellom signering og oppstart, og om ikke bedriften tar noen tak for å opprettholde kontakt, kan det være at det valget faller lengre bak i hodet. Da blir kanskje nye muligheter mer fristende. Merch er ikke løsningen på dette, men når man har signert for en bedrift så føles det veldig naturlig å bruke deres merch, og det er jo et veldig billig tiltak som bare kan være positivt.  

Det andre momentet er bedriftene allerede alt klar over. Nysignerte studenter er bedriftens beste reklameplakat. Jeg husker godt de mange samtalene jeg har hatt med venner fra høyere trinn om hvorfor de valgte akkurat den arbeidsplassen. Nå i pandemien blir det mindre av sånt, men jeg har allerede hatt et par slike samtaler. Det merch kan bidra med i dette tilfellet, er å sørge for at flere av disse samtalene finner sted. Man trenger ikke store unnskyldningen for å spørre om slikt, og en ny ordr-genser eller bekkpack kan være akkurat den unnskyldningen. Dette var noen av mine tanker rundt bedriftsmerch, jeg håper det var interessant og kanskje at det til og med hjelper noen med å tenke nytt på hvordan de bruker merch.
2021-04-03T19:01:33.238337+02:00 true En noe overdreven avhandling om merch 125 Etter fem år på studiet, et par titalls bedriftsarrangementer, og utallige samtaler på stand gjør man seg opp noen tanker om merch. Under finner du et utvalg av disse. Hva kan bedriftene gjøre bedre? 2021-04-05T10:00:00+02:00 en-noe-overdreven-avhandling-om-merch bedrift, merch, bedrifter
id 895
name Søppelhaug. Søppelbilde.
timestamp 2021-04-04T19:51:14.495498+02:00
description Literally en søppelhaug laget i vektor. Det blir ikke mer passende/symbolsk for mine tegneferdigheter enn det her.
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/4651073d-1ea1-4d98-bdd0-385c67d85b15.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/4651073d-1ea1-4d98-bdd0-385c67d85b15.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/4651073d-1ea1-4d98-bdd0-385c67d85b15.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/4651073d-1ea1-4d98-bdd0-385c67d85b15.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/4651073d-1ea1-4d98-bdd0-385c67d85b15.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/4651073d-1ea1-4d98-bdd0-385c67d85b15.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/4651073d-1ea1-4d98-bdd0-385c67d85b15.png
tags merch, dump, søppel
photographer Peter Rydberg
preset article
preset_display Artikkel
/article/6/hvordan-preparere-ski-101/ Linn Vikre
id 36
first_name Linn
last_name Vikre
username vikre
2015-11-01T06:29:20.145645+01:00
#### Verktøy du trenger er:
* 1 fil (Helst en panserfil i tillegg)
* 1 diamant (Får kjøpt det på clas for rundt 30kr)
* 1 vinkel
* 1 plastikk-sikle
* Tvinger
* Gummistrikker eller liknende å feste stopperne på bindingen med.
* Glider (heretter skivoks) og et gammelt strykejern (ja, det fungerer helt fint).

Det er verdt å merke seg at de første gangene du preparerer skiene dine så vil det ta litt tid, mest fordi skiene mest sannsynlig ikke har blitt preparerte på en stund og at dette er noe man ikke gjør daglig. Så vær tålmodig. Anbefaler å ta en titt på videoen som ligger ved i artikkelen da det er noe vanskelig å skape seg et bilde av hvordan noen av tingene skal gjøres eller ser ut. 

#### 1. Ta kanter
1.  Det første du gjør er å feste strikken i stopperne og i bindingene dine slik at stopperne ikke er i veien for deg når du skal ta kantene. Pass på at du sørger for at sålen er fri, det betyr at ingenting er i veien som du kan sette deg fast i. Etter du har gjort dette så plasserer du skien sideveis i tvingene med sålen fra deg og fester skien fast.

2.  Du er nå klar til å ta stålkantene på skien din. Har du aldri gjort dette før så er det verdt å merke seg at det ikke hjelper å bruke mye makt. Legg filen på vinkelen og bruk klemmen til å holde den fast. Etter du har gjort dette legger du vinkelen inntil sålen slik at filen hviler oppe på stålkanten for så å dra vinkelen m/fil mot deg. Gjør dette overlappende langs hele stålkanten. Tar ikke filen i stålkanten kan det hende at plastikk kanten er for høy ift. stålkanten og du må bruke panserfilen slik det er vist i videoen.

3.  Gå over med diamanten ved å feste denne til vinklen (slik du gjorde med filen) og dra den over kanten et par ganger.

#### 2. Legge på skivoks

1. Snu skien slik at sålen er vendt oppover og bruk plastikksiklen til å skrape av stålspon og smuss fra sålen. 

2. Sørg for at strykejernet er varmt nok og påfør skivoksen på skiene. Dette gjøres ved å holde skivoksen mot undersiden av jernet og dryppe skivoksen bortover skien. Etter at du har påført en del så bruker du strykejernet til å smøre skivoksen utover skien.

#### 3. Sikle av skivoksen

Etter skiene har stått i ca 20 min (de skal være kjølige) kan du bruke plastikk siklen til å skrape av skivoksen.

Gratulerer! Du er nå klar for å ta de utfordringene skibakkene gir deg med ny-preparerte ski. Hvis det var noe du ikke forsto over, fortvil ikke, ta en titt på videoen! 
2014-01-13T16:29:22.140794+01:00 true Hvordan preparere ski 101 6 Har du noen gang ergret deg over at kantene på skiene dine er dårlige og det ikke er noe gøy å stå på ski fordi du bare sklir rundt? Du er ikke den eneste! Derfor har jeg tenkt å dele mine kunnskaper, det er tross alt ganske morsomt å kjøre hvis skiutstyret er preparerte ordentlig. Hvordan få gode ski på studentbudsjett 2014-01-13T00:00:00+01:00 hvordan-preparere-ski-101 ski, slalom 84024464
id 14
name Linn Vikre sine slalomski
timestamp 2015-10-21T21:29:26.460078+02:00
description Preparering av slalomski
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/cdcbe3d2-730c-4b96-9219-3aa089c13669.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/cdcbe3d2-730c-4b96-9219-3aa089c13669.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/cdcbe3d2-730c-4b96-9219-3aa089c13669.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/cdcbe3d2-730c-4b96-9219-3aa089c13669.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/cdcbe3d2-730c-4b96-9219-3aa089c13669.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/cdcbe3d2-730c-4b96-9219-3aa089c13669.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/cdcbe3d2-730c-4b96-9219-3aa089c13669.jpeg
tags ski, slalom, preparering
photographer
preset article
preset_display Artikkel
/article/64/ny-velkom-og-ekskomleder/ Hanne Brynildsrud
id 1171
first_name Hanne
last_name Brynildsrud
username hannbry
2018-02-15T12:06:08.695007+01:00
#### Velkomstkomiteen 2018
Vil du være med på å forme og arrangere fadderperioden 2018 og gi de kommende informatikerne en skikkelig kick-start på NTNU? Man trenger ikke å være med i velkom for å bli fadder, men dersom du vil være med å legge til rette for at de nye studentene får en god start på studietida, søk velkom! (Alle kan søke, uavhengig om du har vært med tidligere eller ikke)

#### Ekskursjonskomiteen 2019
I ekskom får du være med å planlegge ekskursjonen til neste år, en tur som folk virkelig ser fram til ! Alle som går i 2. Klasse eller høyere klassetrinn som ikke har vært på tur tidligere kan søke ekskom nå! I ekskom får du jobbe med bedriftskontakt, kulturelle opplevelser og TechTalks!

**Opptaket har nå startet for begge komiteene, skriv en kort tekst om deg selv og hvilken komité du søker til. Søknaden sendes til opptak@online.ntnu.no innen fredag 23. februar.**
2018-02-15T12:05:15.751591+01:00 true Ny velkom- og ekskomleder! 64 Våre nye velkom- og ekskom-ledere har blitt valgt, gratulerer til Charlotte Söderström og Petter Rein! Nå har Online opptak til velkom og eksom. Husk å søke før 23.februar! 2018-02-15T12:05:09+01:00 ny-velkom-og-ekskomleder velkom, eksom
id 301
name velkom,eksom
timestamp 2018-02-15T11:54:19.304817+01:00
description velkom- og ekskomleder
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/9336d43d-fec5-40b3-89b4-ea8e36d3b99f.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/9336d43d-fec5-40b3-89b4-ea8e36d3b99f.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/9336d43d-fec5-40b3-89b4-ea8e36d3b99f.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/9336d43d-fec5-40b3-89b4-ea8e36d3b99f.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/9336d43d-fec5-40b3-89b4-ea8e36d3b99f.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/9336d43d-fec5-40b3-89b4-ea8e36d3b99f.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/9336d43d-fec5-40b3-89b4-ea8e36d3b99f.jpeg
tags velkom, eksom
photographer
preset article
preset_display Artikkel
/article/45/sok-velkom-ekskom-eller-appkom/ Jonas Jevnaker Aas
id 883
first_name Jonas
last_name Jevnaker Aas
username jonasjaa
2017-02-20T14:25:54.824628+01:00
#### Velkomstkomiteen 2017

Vil du være med å arrangere og planlegge fadderukene 2017? Det er ingen krav om å være med i velkom for å bli fadder, men dette gir deg sjansen til å være med på å bestemme hva som skal skje i semesterets viktigste uker! 1.-4. klasse kan søke.

#### Ekskursjonskomiteen 2018

Årlig drar 3. klasse på ekskursjon, som for mange er et høydepunkt i studietiden. Dersom du vil være med på å planlegge ekskursjonen i 2018, kan du nå søke eksom! De som ikke har vært med på ekskursjon tidligere, og går i 2. klasse eller høyere kan søke.

#### Applikasjonskomiteen 

Er du interresert i å jobbe på kodeprosjekter med andre i Online? Applikasjonskomiteen skal nå starte opp igjen, og ønsker mange nye og motiverte onlinere på laget! Alle kan søke.



[Søk velkom, ekskom eller appkom her!](https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTKmE_6HO-4pvxopbH6CjICUy0GkRfgQD7_XiAAdcRisOq2Q/viewform?c=0&w=1)

Om du har spørsmål til opptaket eller komiteene kan du sende en e-post til hovedstyret@online.ntnu.no.
2017-02-17T14:13:13.365479+01:00 false Søk velkom, ekskom eller appkom! 45 Tre av nodekomiteene har nå opptak. Er du en motivert onliner som har lyst til å bidra? Søknadsfristen er 26. februar! Nå har Online opptak til velkom, ekskom og appkom. Søk innen 26. februar! 2017-02-20T14:26:00+01:00 sok-velkom-ekskom-eller-appkom ekskom, velkom, appkom 204521926
id 164
name Søk velkom, ekskom eller appkom!
timestamp 2017-02-20T14:24:55.042411+01:00
description Søk velkom, ekskom eller appkom!
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/4569d9bb-bba8-4a34-8d64-31733b598af9.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/4569d9bb-bba8-4a34-8d64-31733b598af9.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/4569d9bb-bba8-4a34-8d64-31733b598af9.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/4569d9bb-bba8-4a34-8d64-31733b598af9.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/4569d9bb-bba8-4a34-8d64-31733b598af9.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/4569d9bb-bba8-4a34-8d64-31733b598af9.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/4569d9bb-bba8-4a34-8d64-31733b598af9.png
tags ekskom, velkom, appkom
photographer
preset article
preset_display Artikkel
/article/84/kaffekokern/ Peter Rydberg
id 858
first_name Peter
last_name Rydberg
username hmrydber
2019-01-28T12:32:42.792949+01:00
###Ut med det gamle...
Jeg må innrømme at jeg selv aldri har vært noe fan av kaffe. Å dope meg ned på varm bønnesaft har liksom ikke vært greia mi. Dette er jo selvsagt en vanesak. Kan man bygge opp immunitet mot slangegift, kan man venne seg til kaffe også. Kaffe er jo tross alt en god måte å forene mennesker på med felles interesse for enorme energimengder, i tillegg til at det finnes et bredt utvalg av ulike varianter kaffedrikker. Likevel har jeg mine totalt urimelige fordommer og jeg har en tendens til å overreagere når noen tilbyr meg en kopp middelaldersk Powerking. “Skal vi ta en kopp kaffe?”, spør de, og jeg svarer alltid høflig “Heheh, ellers takk! Jeg drikker ikke kaffe (✿◠‿◠)”, men i virkeligheten vil jeg i raseri fylle vedkommendes porer med denne forbannelsens kokedrikk.

Nå er den gamle kaffekokeren til Online død, og jeg føler en viss sorg over det som en gang var og som jeg aldri vil oppleve. Hva om kaffen til den gamle kokeren faktisk var god? Enhver overlevende jeg har pratet med ville hevdet det motsatte, men likevel. Man skal ikke finne glede i en kaffekokers død, uansett om dens innvendige rør var skitnere enn en utgått kyllingfiltét fra et hjørne på Fretex. Så la oss ta et øyeblikk og minnes denne to år gamle røver’n av en kaffemaskin. Maskinen som har satt “form”-en i informatikk. “Av container er du kommet, til container skal du bli”. Får du ikke frysninger av dette, så eier du ikke hud. Fred være med deg, kaffegutt. Du serverer nå kaffe til englene.

###… inn med det nye
Nå er det nye tider. Kaffemaskinenes Sean Connery har inntatt A-blokka og er her for å bli. Den er en boler av en trakter og viser ingen nåde overfor små, uskyldige kaffebønnesmuler som vil alt annet enn å bli en del av en onliners fjerde kopp til frokost. Primulatoren, det vil si kaffemaskinen, er gigantisk og rommer et olympisk badekar med varmtvann. Den kan pøse ut kaffe som en foss med stolthet og selvtillit. I tillegg har den en egen tappekran hvor man kan fylle på helt ordinært kokende vann i koppen, om man heller vil skålde munnen sin uten smak eller andre tilsetningsstoffer. Bedre kaffemaskin finner man ei. Den kostet jo litt da. Men det snakker vi ikke om.

Så det er dette fremtiden har i vente for oss onlinere. Vi er nok alle lettet over at fjerde etasje på A-blokka endelig (snart) kan trakte seg skikkelig kaffe igjen, for folk her har vært så gretne at jeg fryktet borgerkrig kunne bryte ut når som helst. Den splitter nye Primulatoren kommer til å tjene oss godt i mange år fremover. Med tiden vil også den bli en fullverdig onliner med stemmerett på genfors, sosial angst og slitsomme meninger om nullindeksering. Kanskje den begynner å gro bein og gå rundt også, hva vet jeg. Før den tid skal den i alle fall lage kaffe. Massevis. Om folk faktisk klarer å lage skikkelig kaffe, ja, det er en annen sak.
2019-01-24T18:40:52.573891+01:00 true Kaffekoker’n 84 “Kom nærmere”, sa kaffekokeren med sin rustne, grumsete stemme, som klanget i likhet med en asbestavhengig Tony Montana med kols. Onlines gamle kaffekoker Bonamat TH10 lå i sykesengen og levde sine siste dager. “Hv… hva er det…?”, kom det hulkende fra Primulator, som var kaffekokerens eneste adoptivrobot. Bonamat TH10 snakket lavt, nærmest hvisket, inn i den sexy, moderne kaffekokerens filter. “Jeg… foretrekker k… kakao...”, hveste den gamle gnieren ut, før hovedkortet gikk ad undas og to år gammelt kaffesøl rant ut av dens dårlig vedlikeholdte vannpumpe. Primulator ropte i kval over sin døde mentor mens automatisk kokende tårer rant nedover dens metalliske kinn. Men den visste at den hadde et ansvar om å videreføre arven. Online hadde fått en ny kaffekoker. There’s a new barista in town. 2019-01-28T12:00:00+01:00 kaffekokern kaffe, maskin, E N E R G I Z E D
id 469
name Kawaii Kaffe
timestamp 2019-01-24T18:39:31.815893+01:00
description Anime kaffemaskin drar til sin egen planet
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/1f496550-f607-422d-a874-22cd4d950a98.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/1f496550-f607-422d-a874-22cd4d950a98.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/1f496550-f607-422d-a874-22cd4d950a98.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/1f496550-f607-422d-a874-22cd4d950a98.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/1f496550-f607-422d-a874-22cd4d950a98.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/1f496550-f607-422d-a874-22cd4d950a98.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/1f496550-f607-422d-a874-22cd4d950a98.png
tags kaffe, vanskelig å tegne, anime, kawaii, maskin
photographer Peter Rydberg
preset article
preset_display Artikkel
/article/3/undervannsrugby-norgesserien-2013/ Nils Herde
id 5
first_name Nils
last_name Herde
username hernil
2015-11-01T06:29:45.061985+01:00
Undervannsrugby er en idrett som utspilles under vann på mellom 3,5 og 5 meters dyp. Målet er en «bøtte» som er skrudd fast i bunnen av bassenget. Innenfor et område med mellom 12 og 18 meter i lengden og 8 og 12 meter i bredden skal det spilles. Det er seks spillere i vannet til enhver tid, to spiss, to beck og to venstre. Grunnen til at det er to personer på hver posisjon er at den ene spilleren skal kunne ligge i overflaten og puste, mens den andre spiller ut alt den kan under vannet. Det er også mulig å ha inntil 6 innbyttere på kanten. Stiller man med 6 innbyttere får man personlig innbytter og trenger kun å fokusere på medspilleren og når man kan bytte med innbytteren sin.

Spissene har den frieste rollen i spillet, men har også som oppgave å være mest aktive. Under spillet skal de være passningsalternativer og legge seg bak motspillere for å snappe ballen fra dem. Beck har som oppgave å ligge foran bøtta i forsvar, hvor de skal møte de spillerne som kommer mot målet, med beina. I angrep skal den ene becken hjelpe til som om personen spilte spiss, mens den andre skal ligge omtrent på midtbanen for å kunne komme fort tilbake til bøtta for å forsvare om spillet snur. Venstre er navnet for målvakten. Venstre skal ligge oppå bøtta, og dekke bøtta så godt den kan med ryggen i forsvar. I angrep skal venstre spille slik som becken gjør.

Helgen 2. - 3. november var det klart for NS2 i Trondheim og det var NTNUI-DG som holdt denne cupen. NS2 står for Norgesserie nr. 2 og det blir holdt 4 NS-er i løpet av et år. Denne gangen var det 11 påmeldte herrelag og 3 damelag. Sporten er med andre ord ikke veldig utbredt, hverken på herresiden eller på damesiden. Til gjengjeld er spillerne i Norge blandt de beste spillerne i verden, så det er høyt nivå i Norgesserien.

KjæleDG, damelaget i Trondheim, kom på 2. plass i NS1, og har nå bestemt seg for å kjempe for en plass i Champions i 2014. Champions er for VM å regne i undervannsrugby, dog uten så veldig mange deltagende lag. Det er tross alt ikke alle land i verden som er med å spille undervannsrugby. 

Damefinalen i NS2 ble spilt av Akkaren, fra Oslo, og KjæleDG, fra Trondheim. Kamper varer i 2x12 minutter, noe som er ganske lenge når det skal spilles under vann. Kampen ble lang og intens. Det var tydelig at begge lagene ga alt! Akkaren toppet laget de hadde med i finalen, og KjæleDG satte opp en førsterekke som skulle være mest i vannet. Drøyt 15 sekunder før slutt ble det blåst straffe i favør KjæleDG. En straffe går ut på at det er én mot én i 40 sekunder. I dette tilfellet var det Akkaren som måtte ha en til å forsvare bøtta, og KjæleDG som måtte stille med en som skulle forsøke å score. Etter to omblåsninger fikk KjæleDG endelig ballen i kurven og vant med det NS2! Sammenlagt leder de nå Norgesserien og ligger godt an til en plass i Champions 2014! 
2013-11-19T01:18:13.188080+01:00 false Undervannsrugby - Norgesserien 2013 3 Informatikk kan kombineres med diverse aktiviteter. Noen velger å kombinere studiene med undervannsrugby. Informatikk kan kombineres med diverse aktiviteter. Hva med undervannsrugby? 2013-11-19T00:00:00+01:00 undervannsrugby-norgesserien-2013 undervannsrugby
id 17
name Undervannsrugby
timestamp 2015-10-21T21:39:26.967439+02:00
description To personer kjemper om å putte en ball i en stålbøtte. Under vann.
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/1ad6ee9e-0576-4c9d-a7bb-b2a32e2a71ff.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/1ad6ee9e-0576-4c9d-a7bb-b2a32e2a71ff.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/1ad6ee9e-0576-4c9d-a7bb-b2a32e2a71ff.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/1ad6ee9e-0576-4c9d-a7bb-b2a32e2a71ff.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/1ad6ee9e-0576-4c9d-a7bb-b2a32e2a71ff.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/1ad6ee9e-0576-4c9d-a7bb-b2a32e2a71ff.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/1ad6ee9e-0576-4c9d-a7bb-b2a32e2a71ff.jpeg
tags undervannsrugby
photographer
preset article
preset_display Artikkel
/article/42/en-uke-med-jubileum/ Thor Håkon Bredesen
id 51
first_name Thor Håkon
last_name Bredesen
username tepose
2016-11-02T21:34:16.847724+01:00
Uken starter som vanlig på mandag 7. november. Da er det verdt å få med seg [kake på Drivhuset](https://www.facebook.com/events/1617271001901652/) kl. 13.00. Om du tror vi har skaffet en liten kake, ja da tar du grundig feil! Her skal alle få. C# kommer også for å underholde.

For å forbrenne kaken, og varme opp til banketten, inviterer vi alle på [swingkurs](https://www.facebook.com/events/962828813822501/) på tirsdag kl. 18.00 utenfor R1. Swingkurset er i to deler: Først et nybegynnerkurs, og så et kurs for viderekomne som starter kl. 20.00. Det er fullt mulig å bli med på begge to, om du vil det!

På onsdag er du og alle du kjenner invitert på [omvisning på Datamuseet](https://www.facebook.com/events/1058204054297111/). Det starter klokken 13.00, men døren vil stå åpen en stund lenger. Du finner Datamuseet i kjelleren på IT-Syd, ved F1 og Cybele. 

På torsdag kommer Sopra Steria og holder kurs for oss i S1 kl. 14.30. Etter kurset blir det mingling. Påmelding skjer via [onlineweb](https://online.ntnu.no/events/347/online-30-ar-jubileumsarrangement-med-sopra-steria/). Kurset er åpent for alle trinn.

På fredag, dagen før dagen, arrangeres [30-årsløpet](https://www.facebook.com/events/1783375831951017/). Dette er et rebusløp der dere kan gå sammen inntil fem stykker. Møt opp på Online-kontoret kl. 12.15 for å få utdelt oppgaver. Gjennom løpet skal dere komme frem til et ord. Laget som kommer først i mål vinner NES USB-kontrollere. 

Premieringen av 30-årsløpet skjer kl. 18.00 på Bodegaen på Samfundet. Da sparker vi i gang helgen med vårt [Kvelden før kvelden-arrangement](https://www.facebook.com/events/991542287624714/). Her blir det, i tillegg til premiering, konsollspilling i regi av Casual Gaming, konsert med C# og en avduking av en hemmelighet jubileumskomiteen har jobbet med i et halvt år! 

Innen lørdag starter er vi nok, sku en tru, varme nok i trøya til en heidundranes bankett! Bli med på moroa! Alle arrangementer på hverdangene er gratis. Jubileumskurset krever påmelding.

Det er ikke for sent å melde seg på! Det gjør du [her](https://online.ntnu.no/events/331/onlines-30-arsjubileum-bankett/). Du finner oppdatert informasjon på [jubileum.online](https://jubileum.online/).

Om du vil lese mer om jubileet kan du lese dusken.nos artikkel [her](http://dusken.no/artikkel/26289/online-fyller-30-aar/).
2016-10-30T21:35:43.238072+01:00 true En uke med jubileum 42 Tolvte november feirer Online 30 år som linjeforening. Det blir en heidundranes bankett med mat, drikke, sang, storband og stormannsgalskap. Før det skal vi ha en uke med gratisarrangementer for alle! Tiden er snart inne for å sparke i gang jubileumsuken! 2016-10-30T21:33:46+01:00 en-uke-med-jubileum jubileum, fest, kake, casual gaming, 30 år
id 120
name Jubkom + Ingrid
timestamp 2016-10-30T21:28:42.350805+01:00
description Jubileumskomiteen og Ingrid Vold avbildet av dusken.no
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/8fa6dc57-9357-4d72-b269-be32534cee99.jpeg
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/8fa6dc57-9357-4d72-b269-be32534cee99.jpeg
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/8fa6dc57-9357-4d72-b269-be32534cee99.jpeg
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/8fa6dc57-9357-4d72-b269-be32534cee99.jpeg
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/8fa6dc57-9357-4d72-b269-be32534cee99.jpeg
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/8fa6dc57-9357-4d72-b269-be32534cee99.jpeg
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/8fa6dc57-9357-4d72-b269-be32534cee99.jpeg
tags dusken.no, jubkom
photographer Synne Eggum Myrvang, Under Dusken
preset article
preset_display Artikkel
/article/61/offlines-julequiz/
id 633
first_name Andrea
last_name Bach
username andreabach
2017-11-26T13:02:51.294731+01:00 Trenger du et lite avbrekk fra eksamenstidens kjas og mas? Da er Offlines julequiz akkurat det du trenger! Plukk opp siste Offline, sett deg godt til rette og kjenn at julefølelsen kommer sakte, men sikkert. Svarer du riktig på alle spørsmålene, er du i tillegg med i trekningen av en premie! Link til å svare på spørsmålene finner du [her.](https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-GS9LHFefhsNrt2jSPZugxAUcS-0I4eyBaVJ0OvzaMY7tfw/viewform?usp=sf_link) Du må være logget på Online-mailen din for å kunne svare! 2017-11-16T16:08:53.742349+01:00 true Offlines julequiz 61 Ta deg en liten pause fra eksamenslesningen og bli med på Offlines julequiz! Bli med på Offlines julequiz! 2017-11-17T12:05:18+01:00 offlines-julequiz
id 734
name Merry Christmas
timestamp 2020-05-05T10:12:11.864042+02:00
description jul
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/c083ba52-cf57-44d6-af26-7cb4b64a33e2.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/c083ba52-cf57-44d6-af26-7cb4b64a33e2.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/c083ba52-cf57-44d6-af26-7cb4b64a33e2.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/c083ba52-cf57-44d6-af26-7cb4b64a33e2.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/c083ba52-cf57-44d6-af26-7cb4b64a33e2.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/c083ba52-cf57-44d6-af26-7cb4b64a33e2.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/c083ba52-cf57-44d6-af26-7cb4b64a33e2.png
tags offline, jul, merry, christmas, julequiz
photographer
preset article
preset_display Artikkel
/article/109/sa-du-har-havnet-i-karantene/ Peter Rydberg
id 858
first_name Peter
last_name Rydberg
username hmrydber
2020-03-14T17:06:59.413878+01:00
### Trene Crossfit med møblene
Ferietider er prima for å jobbe litt på sommerkroppen, men i karantene er ikke dette like enkelt. De fleste har nemlig ikke tilstrekkelig med utstyr til å komme seg over hvilepuls, og da må man rett og slett bli litt kreativ. Løsningen er enkel! Bare følg mine steg: Plukk opp klesskapet ditt. Og sett det ned igjen. Ser du hvor enkelt det var? Du er sterk allerede! Neste øvelse er ikke verre enn at du bare trenger å benke sengen din. Er du en av skapningene med kjærlighet i livet, har du nok dobbeltseng og dermed kroniske smerter i ryggen. Jaja, du får benke kjæresten i stedet. Til slutt må du selvsagt få i deg noen pullups også. Hopp opp, ta tak i brannvarsleren og sleng deg rundt som en nyfisket laks. Dette er alt du trenger for å se ut som Adonis på steroider når epidemien omsider er over på 2030-tallet.

### Bruke uhorvelige mengder dopapir
Før du gikk inn i evig isolat, kjøpte du deg sannsynligvis industrielle mengder dopapir. Dette vet jeg fordi jeg selv var sent ute med handletur, som førte til at rumpehullet mitt nå ser ut som en inntørket savanne. Det finnes så mangt av tørkerull-relaterte aktiviteter der ute! Du kan for eksempel holde deg forberedt og lage hundrevis av dorullnisser. Det er jo tross alt bare 10 måneder til jul. En annen aktivitet er å rulle seg selv inn i papiret, slik at du holder deg mumifisert på forhånd før viruset gir deg dødens søte løslatelse. Eller så kan du gi dopapiret til noen som faktisk trenger det. You decide!

### Lage kunst av tånegler
Det er to ting du har mye av: tid og tånegler. Jeg tar forbehold for at det jeg akkurat skrev kan være vanvittig feil, but hear me out. Du kan… ok, vet du hva, glem den her.

### Få fullstendig panikk
Ingenting hjelper på å få ut energien sin som å få totalt hetta og flippe ut som en kickflip i et hoppeslott. I disse koronatider er det absolutt ingen mangel på muligheter for dårlige avgjørelser, så her er det bare å velge og vrake! Skrik for full hals. Løp i sirkler. Begynn med kjederøyking. Slå hodet i veggen. Slå veggen i hodet. Gjør matriseregning for hånd. Barbér hodet og lim håret i taket. Galskapen vil ingen ende ta. Hvis du overlever dagen, kan jeg love deg at du får sove som en unge til neste morgen. Gitt at ikke koronaen har tatt deg, da. I så fall ville jeg kanskje roet litt ned på hodebarberingen.

### Skrive artikler
Å gjøre ting man ikke kan er faktisk overraskende underholdende. Bare se på meg! Jeg vil sterkt anbefale å misbruke norskkunnskapene dine, da det gir deg den herlige litterære gleden du aldri fikk etter tentamen i VG2. Skriv en bok, en artikkel, en dårlig Si;D-kronikk, eller hva enn du begjærer, så finner du ut at du egentlig er mer kreativ enn du trodde! Deretter kan du kaste alt i søpla etterpå, for ingenting er bra nok. Been there myself. Det er uansett greit å vite at selveste J. R. R. Tolkien skrev sitt mesterverk under hjemmekarantene forårsaket av at en eller annen weirdo spiste en flaggermus, så alt er mulig. Wow! Abonner for flere interessante Peter-fakta. Hvis du skriver noe kult for Onlinere eller IT-miljøet, så er det bare å kontakte nettredaktøren (undertegnede) for å få den klargjort og publisert på Onlines nettsider!



**Hvis du eller noen du kjenner har vanskeligheter for å skaffe mat o.l. til noen hjemmeværende, vil jeg anbefale å sjekke ut #karantene i Online-Slacken. Her tilbyr folk hjelp med innkjøp for de som trenger det!**
2020-03-14T17:06:11.838698+01:00 true Så du har havnet i karantene 109 Koronaviruset har virkelig satt en støkk i det norske samfunnet, eller hva? Jeg tror nesten dette er verre enn smørkrisen i 2011, og det gikk utover julekakene. Julekakene! Tenk det. Uansett må vi håndtere ett problem av gangen. Nå er det nemlig mange som settes i karantene grunnet COVID-19, dårlig ånde, eller giftig oppførsel i League of Legends. Blant disse er X-sport gjengen, som nylig har vært i Portugal for å prøve (og feile) å surfe bølgene i det store Atlanterhavet. Sporty eller ei, karantene blir det. To uker i samme rom kan gjøre deg fullstendig loco av kjedsomhet, spesielt når høyrearmen begynner å bli litt for sliten til å henge med. Derfor stiller jeg nå opp med et par alternative aktiviteter du kan bedrive mens verden brenner og du sitter i bomberommet. Hva gjør man når alt man har rundt seg er en laptop, en sakkosekk, og fire mugne vegger? 2020-03-14T17:00:00+01:00 sa-du-har-havnet-i-karantene karantene, covid-19, korona
id 685
name Emoji med korona
timestamp 2020-03-14T17:05:13.791124+01:00
description Vet egentlig ikke hva jeg skal si om den her. Dette er faktisk det verste jeg har laget, og jeg beklager til verdenssamfunnet for at jeg gjorde det. May God have mercy on my soul.
thumb https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/thumbnails/79a6e9b4-2faa-42bd-b511-a909ebf00a49.png
original https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/79a6e9b4-2faa-42bd-b511-a909ebf00a49.png
wide https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/wide/79a6e9b4-2faa-42bd-b511-a909ebf00a49.png
lg https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/lg/79a6e9b4-2faa-42bd-b511-a909ebf00a49.png
md https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/md/79a6e9b4-2faa-42bd-b511-a909ebf00a49.png
sm https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/sm/79a6e9b4-2faa-42bd-b511-a909ebf00a49.png
xs https://onlineweb4-prod.s3.eu-north-1.amazonaws.com/media/images/responsive/xs/79a6e9b4-2faa-42bd-b511-a909ebf00a49.png
tags karantene, covid-19, korona
photographer Peter Rydberg
preset article
preset_display Artikkel